Allmänt · Uncategorized

“404 error”- sidan finns inte.

Internetsidan som du senast var på dagen innan har plötsligt försvunnit, utan förvarning. Det är inte lagligt att ladda upp copyrightmaterial, men det gör inte din favoritsida. Din sida länkar bara till en annan sida där dina favoritserier sänds, på ett ytterst praktiskt sätt.

Serierna du gillar är kanske någon amerikansk serie som inte sänds i Sverige, eller en Koreansk som inte heller sänds i Sverige. Staterna får tag i de internetsidorna som ger dig en kulturell upplevelse, som gör dig insatt i andra länder, andra kulturer, andra seder, de får tag i sidorna som gör dig kultiverad och allmänbildad och som ökar din respekt för andra kulturer. Staten får tag i dem och stänger ner dem. För vad? För att företagen inte vill att människor ska få tag på deras produkter gratis.

Men jag frågar då företagen: Hur ska vi annars få tag på dem? 1. Alla serier blir aldrig till DVD, 2. Även om de blir har de blivit kodade så de inte går att se på i andra regioner, 3. Även om nu serien finns på en kodad DVD, hur ska vi få tag på dem(om jag nu kanske råkar ha en koreansk DVD-spelare hemma, vem har sånt egentligen)? Allting säljs faktiskt inte online. 4. Även om nu en produkt funnits att köpa online- kan det vara så att den slutats att produceras och säljas. Jo, det har faktiskt hänt. Ett album av “Kahi” om ni nu vill veta. och varför skulle jag inte vilja äga en kopia av den låten (fanns nu hittade jag den tyvärr bara kodad ändå…)? Den låten är UNDERBAR! Jag hade gärna köpt den, men ja, det gick ju inte.

 
Slutsats: Detta stat-och.-företagsbeteende kommer göra människor instänga, trångsynta och det är bara att säga “bye-bye” till en vettig globalisering.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s