Allmänt · Uncategorized

Som om vi inte stressade nog tillräckligt

Jag har märkt en.. trend.. i samhället.

Att vi stressar? Jo, rätt obvious. Människor stressar över jobb, arbete, skola, boende, ekonomin, barnens fotbollsmatcher, sveriges fotbollsmatcher osvosv. Vi vet även att stress inte är hälsosamt. Ändå känns det som företagen försöker stressa människor (för de ska tjäna mer pengar).
Förutom det vi MÅSTE ha (mat, boende, relativt ok ekonomi), ska vi helst även stressa över hår (Slitet hår? NEJ! Du måste ha shampoo, balsam, inpackning, 10 000 hårvårdsprodukter och glöm inte klippa dig en gång var tredje månad!), tänder (är dina tänder skinande vita? doftar din andedräkt alltid mint? Använder du tandtråd? Är din tunga en skarp rosa färg? Är tandköttet rätt färg? Röker du? Snusar du? Ja, i vilket fall som finns det nog ändå snart något nytt som är fel som du måste åtgärda genast!). Är du i ett förhållande? Är du singel? Men INGEN ska “behöva” vara singel skriker djungeln av företag. Eller ja, singel får du gärna vara, så länge du aktivt söker ett förhållande (eller helst ljuger om att du söker ett för att få ligg, för du tjänar matchaffinity, match.com och alla de andra betal-dejtingsajterna antagligen mest). Om du nu väl HAR ett förhållande kommer sedan Victoria Milan ge dig 10 (eller fler) anledningar till att tycka att det inte duger- ja, då måste du, ja, det är väl rätt obvious? Inte lönt att släta över vad de vill- att du ska vara OTROGEN! (ja, för de skulle knappast erbjuda anonymitet om båda parterna i ett förhållande kommit överens om att träffa andra, för då skulle de inte behöva dölja att de var på dejtingsajter till 100%?).
Hur som helst handlar det hela tiden om;  inte vara ensam, sex, “passion”, “spännande”, “trygghet”, Ja, vad du än söker kommer företagen säga att det(eller ..den?) kan du finna på deras hemsida! (men det kostar 100kr/månaden för att använda alla (givetvis de viktigaste, som att skicka MAIL) funktionerna.
Men okej, jag kallar detta fullständigt okontrollerbara sökandet (som vissa kan definiera ((hur kan de vara helt säkra på att 10 checkade punkter så kommer drömpartnern fram)) och andra inte alls klara att uttrycka vad de söker hos någon) för KÄRLEKSSTRESS!!
Folk söker, söker, söker, lägger pengar, tid osv på detta på internet, och antagligen irl (fika/film/bio osv är ju inte gratis precis, och vem skulle våga skylta med kanske en otrygg ekonomisk tillvaro med att föreslå en promenad?).. men… jag kan inte låta bli att undra.
. Är kärleken verkligen vad vi är ute efter, eller är det något som vi alltid blivit intalade att vi SKA villja/behöva ha?
Företagen som erbjuder “matchningstjänster” lockar ofta med ord som : trygghet, spänning, passion osv.
Men… kan du inte skapa trygghet i ditt hem? Kan du inte komma på något spännande att hitta på själv? Känner du ingen passion för något?
oooo seriöst, är det verkligen så trevligt att “vara kär”? Om allt går väl (vilket är väl det man vill?) så leder det till “älska” senare (och ja, mina teorier om “riktigt kärlek” går att finna.. ngnstans…), och är inte det en rätt tung känsla, egentligen?
Just nu känns det definitivt som att nackdelarna (som jag inte orkat räkna upp) med både att vara kär och älska någon är en hel del större än att hitta sin spänning, känna passion och trygghet på egen hand, till någon som inte kanske har en egen vilja, något som inte kommer försvinna från dig, sluta känna så för dig, eller krossa dig.
Stressar vi inte redan tillräckligt för att behöva tampas med detta också?!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s